+40-21-326761

admin@china-ceec-cooperation.com

Lichiorul medicinal este o parte importantă din medicina tradițională chineză și preparatele tradiționale din medicina chineză. Utilizarea lichiorului medicinal pentru a vindeca bolile sau menține sănătatea a fost mult timp o metodă unică în medicina tradițională chineză.

Cu toate acestea, deși lichiorul medicinal este bun, următoarele puncte necesită atenție.

Nu bea când vrei.

Selectarea prescripției medicale trebuie să se bazeze pe propria dumneavoastră constituție și ar trebui să selectați medicamentul conform certificatului și să faceți o rețetă rezonabilă pe premisa consultării medicului sau farmacistului.

Nu este nevoie să beți lichior medicinal atunci când nu există deficit de qi și sânge, nu există reumatism artralgie și deficit de yang renal.

„Alcoolul” în sine este un medicament cu efect special. Mulți oameni nu sunt buni la băut. Persoanele cu frig, febră, vărsături, diaree, hipertensiune arterială, diabet zaharat, gută, boli de piele și unele boli cardiovasculare și cerebrovasculare nu ar trebui să bea alcool.

Există, de asemenea, femei însărcinate, femei care alăptează, copii și cei cu disfuncție hepatică și renală nu ar trebui să bea alcool, iar alcoolul de droguri ar trebui, de asemenea, să fie tabu.

Atunci când luaţi medicamente occidentale, nu trebuie să beţi niciodată vin medicinal la voie, deoarece multe medicamente occidentale nu trebuie utilizate împreună cu vin şi vin medicinal, în caz contrar vor apărea reacţii adverse grave.

Organizare rezonabilă

Multe medicamente nu sunt potrivite pentru prepararea lichiorului medicinal:

În primul rând, majoritatea medicamentelor minerale, în special unele medicamente minerale toxice, cum ar fi arsenic, arsenic, cinabru, vermilion de argint, realgar, etc;

În al doilea rând, multe medicamente tradiționale chinezești de plante și animale extrem de toxice sau puternice, medicamente cu toxicitate hepatică și renală ridicată, cum ar fi nux vomica, radix aconiti crud, radix aconiti crud, lipitoare și prăjitură broască, precum și plante toxice utilizate în mod obișnuit în unele regiuni, și unele soiuri noi nou introduse cu puțină experiență clinică nu ar trebui introduse în fabricarea vinului medicinal de bere.

Radix Aconiti și Radix Aconiti Kusnezoffii sunt medicamente eficiente pentru îndepărtarea vântului, îndepărtarea umezelii, ameliorarea frigului și ameliorarea durerii, tratarea reumatismului și artralgiei. Cu toate acestea, toxicitatea acestui produs este foarte puternică, iar doza controlată de Cod este foarte mică. După otrăvire, poate provoca leziuni grave ale inimii, paralizie centrală, scădere a tensiunii arteriale și chiar paralizie respiratorie cu edem cerebral.

Hirudo este un medicament pentru ruperea sângelui și îndepărtarea stazei sanguine și promovarea menstruației. Este utilizat pe scară largă în practica clinică modernă, dar poate stimula tractul gastro-intestinal după otrăvire, cauzând sângerări interne extinse, dureri abdominale severe și vărsături.

Strychnos nux vomica este un medicament extrem de toxic, care are un efect bun de a risipi vântul și umezeala, dragare colaterale și ameliora durerea, dar poate provoca convulsii tonice, convulsii și chiar moarte după otrăvire.

Selectează ora

În general, nu este recomandabil să-l beți pe stomacul gol dimineața sau seara, dar cu mai mult de o oră înainte de prânz sau cină.

Se recomandă să utilizați mai mult lichior medicinal de încălzire și tonifiere yang în timpul iernii și să încercați să beți mai puțin sau nu în timpul verii fierbinți.

Doza adecvată

Cantitatea de băut trebuie determinată în funcție de toleranța fiecărei persoane la vin și performanța medicamentelor. În general, 10 ~ 30ml poate fi băut de fiecare dată. În cazul în care medicamentul conține otravă sau medicamente puternice, trebuie utilizate 5 ~ 15ml. Nu este permis să bea prea mult.

Fii atent la dieta

Atunci când beți și luați vin medicinal, ar trebui să încercați să alegeți alimente cu conținut ridicat de proteine și mai multe vitamine, cum ar fi legume proaspete, pește proaspăt, carne slabă, fasole și ouă. Nu trebuie să mâncați pește sărat, cârnați și slănină pentru a evita leziunile hepatice sau reacțiile adverse.

Prepararea lichiorului medicinal ar trebui să selecteze bucățile preparate și curate din medicina tradițională chineză, cu textură bună; Alegeți sticle de sticlă cu gură subțire, gât lung și burtă mare, sau borcane de țiglă ceramică, și curățați-le.

În timpul berii, ar trebui să fie plasat într-un loc răcoros, nu amestecat cu benzină, kerosen și iritanți; În același timp, se atașează etichetele pentru a evita confuzia.

Trebuie remarcat faptul că raportul dintre cantitatea de lichior medicinal și cantitatea de lichior alb este în general de 5 ~ 6 ori și că pentru unele medicamente fine prețioase sau cele care conțin otrăvuri, poate fi de 8 ~ 10 ori, adică 2500 ~ 3000 ml sau 4000 ~ 5000 ml pot fi utilizate pentru 500 de grame de lichior medicinal, iar timpul de înmuiere ar trebui să fie în general de aproximativ 30 de zile înainte de utilizare.

Articole recomandate